در حاشيه مراسم برزگداشت سردار شهيد حاج قاسم سليماني كه صبح امروز در محل شركت تام ايران خودرو برگزار شد، در ادامه فعاليتهاي دانشبنيان گروه تام در سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» مديرعامل اين شركت از تحويل نمونه نهايي خودرو تاراي برقي تا پايان سال خبر داد.
در اين مراسم كه با حضور دكتر سردار رمضان شريف سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرهنگ پاسدار محسن عوضدخت معاون سياسي نمايندگي ولي فقيه در بسيج وزارتخانه ها، اصحاب رسانه، مديرعامل شركت تام و ساير مديران ارشد اين شركت برگزار شد، سخنگوي سپاه با اشاره به اين كه بايد از مكتب حاج قاسم در تمامي عرصهها استفاده كرد، يادآور شد: اگر تدابير رهبري نبود داعش امروز افغانستان و عراق را اشغال و حلقه محاصره را بر ما تنگ كرده بود. عظمت سردار سليماني در اين است كه اين نقشهها را با تدابير رهبري به هم ريخت و بنيان اين ها را از اساس بركند.
وي افزود: چيزي كه الان عظمت ايران امروز را رقم زده است تدابير رهبري است. آن چيزي كه نخ تسبيح كشور ما را نگه داشته و حرف براي گفتن داشته باشيم، راهبرد و پيگيريهاي لحظه به لحظه رهبر انقلاب است. در دنيا اولين نكته مهم كشورها امنيت است.
سردار رمضان شريف در خصوص اين كه بخشي از پيشرفت خودروسازان در جهان به مباحث نظامي برميگردد و سپاه در اين حوزه چه اقداماتي انجام داده است؟ گفت: بارها و بارها سپاه آمادگي خود را براي انتقال دانش و تجربياتش اعلام كرده است. احساس ما اين است كه در بخش فني و مهندسي در صنعت خودرو جاي خالي حس نميشود و بيشتر مسايل به مباني حوزه سياستگذاري و مديريتي برميگردد.
وي در ادامه افزود: در حوزههايي كه سپاه ورود كرده است، برآورد ما اين است كه در مباحث فني مشكلي وجود ندارد و در مباحث كلان سياستگذاري بايد بيشتر كار كنيم. در سپاه از ايدههايي كه در حوزه ماموريتي ماست، استفاده كرديم. بخش عمدهاي از پروژههاي تعريف شده به ثمر نشسته كه نمونههاي آن در حوزه هوا و فضا مشهود است همچنين براي 800 نفر از كساني كه صاحب ايده در اين حوزه بودند، امكانات لازم را فراهم كرديم .
وي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص اين كه آيا اين درست است كه اگر شما صنايع نظامي قوي داشته باشيد، الزاما صنعت خودرو پيشرفتهاي نيز بايد داشته باشيد؟ اظهار داشت: فرمانده كل سپاه و تصميمگيران در اين عرصه هيچ قصدي براي ورود به صنعت خودرو به معني مصطلح ندارند. نكته دوم اين است كه از هيچ كمكي براي انتقال دانش به صنعت خودرو و ساير صنايع كشور دريغ نميكنند؛ چرا كه اساس كار سپاه بالندگي و رشد كشور و حفاظت از دستاوردهاي آن است.
وي در پاسخ به اين كه مقايسه خودروسازي و موشكسازي مقايسه درستي است؟ تصريح كرد: عدهاي ميگويند آلمانها فولكس واگن را براي مقاصد نظامي طراحي كردند و چون اهداف نظامي داشته و كار موفقي بوده، بقيه نيز از آن استقبال كردهاند. حتما اين دو صنعت با هم تفاوت دارند. تكنولوژي كه در حوزه پهباد استفاده ميشود ممكن است براي صنعت خودرو مفيد باشد. ميتوانيم در اين حوزه همافزايي داشته باشيم.
در اين مراسم همچنين كيوان وزيري ـ مديرعامل تامايران خودرو با اشاره به جان فدا و ولايت مدار بودن سردار سليماني، تاكيد كرد: ايشان كسي كه نظام اسلامي را يك حرم مقدس معرفي كرد و ديديم كه چقدر براي اين مرز و بوم جنگيد. ما هم اميدواريم مديون خون شهدا نباشيم.
وي در خصوص همكاري سپاه و صنعت خودرو اظهار كرد: بين تام ايرانخودرو و سپاه پاسداران همكاري دوجانبهاي وجود دارد. در محصولات جديدمان يعني ريرا و TF21 با توجه به نياز سالانه 30 ميليوني صنعت قطعهسازي با عزيزانمان درسپاه با وحدت كلمه و وحدت رويه، از تجربيات و دانش فني كه در مهندسي و ساخت موشك استفاده ميشود، بهره خواهيم بود.
وي ادامه داد: در اينجا تكنولوژي حرف اول را ميزند و سپاه به اين تكنولوژي دست پيدا كرده است و اين كمبود در صنعت خودرو وجود داشت؛ در واقع سپاه كار دور از دسترس را به انجام رساند و اين اراده در صنعت خودروسازي نيز قطعا به مرحله بلوغ خواهد رسيد.
مديرعامل تام ايرانخودرو در خصوص آخرين وضعيت تاراي برقي نيز توضيح داد: فعاليتهاي مربوط به طراحي خودرو تاراي برقي به اتمام رسيده و در مرحله صحهگذاري هستيم و تا پايان سال نمونه نهايي تاراي برقي را تحويل خواهيم داد همچنين ايستگاههاي شارژ برق توسط شركت مپنا در حال اجراست. تام مسووليت طراحي و صحهگذاري را بر عهده دارد و مسووليت تامين آن را نيز اخذ شده و به اميد خدا اين افتخار براي تام ايرانخودرو، ايرانخودرو و با همكاري سپاه(در راستاي توليد قطعات آن) رقم خواهد خورد.